maandag 19 juli 2010

Elisabeth Peers loopt marathon voor goed doel

Jonge edelsmid loopt marathon voor goed doel. Daarvoor zoekt zij sponsoren.

Edelsmid Elisabeth Peers loopt op 26 september a.s. de marathon van Berlijn. De tijdelijke inwoonster van Schoonhoven zoekt nog sponsoren voor de ruim 42 kilometer. De opbrengst gaat naar de organisatie Changing Faces, die zich inzet voor mensen met een misvormd gezicht.

De Engelse Peers neemt deel aan het zogenaamde ‘artist in residence program’ in Schoonhoven. Eerst werkte zij onder de hoede van Paul de Vries en Titiaan de Geer in Zilvergalerie de Watertoren en nu volgt zij workshops bij Jan van Nouhuys in Studio925. “Mijn nieuwe werk is gebaseerd op de structuur van de menselijke huid en de mogelijke misvorming ervan, bijvoorbeeld door een ongeluk. Ik wil dat mensen schoonheid zien in vervorming, in plaats van afkeer. Zilver kun je aanraken en liefkozen, zoals je liefde en bewondering kunt voelen voor wie getroffen wordt door een dergelijk ongeluk.”

Door mee te doen aan de marathon hoopt Peers veel geld op te halen. Peers: “Changing Faces gebruikt het geld om mensen met een gezichtsvervorming te steunen en de vooroordelen weg te nemen waarmee zij te maken krijgen. Zij zorgen onder meer voor therapie, weerbaarheidstraining en voorlichting. Het geld is dus goed besteed!”

Iedereen kan Elisabeths 42 kilometer steunen met een donatie. Mail haar via info@elizabethauriolpeers.com of geef online op http://www.justgiving.com/Elizabeth-Runs.

Geen opmerkingen: