dinsdag 7 april 2009

Culturele Zondag Schoonhoven op 19 april

Op de tweede Culturele Zondag Schoonhoven op 19 april aanstaande vormen een kleine 30 vrij toegankelijke ateliers en galeries met elkaar een kleurrijk lint door de zilverstad.

Bij de VVV aan de Stadhuisstraat 1 ligt een flyer met een overzicht van alle deelnemers. Naast ateliers zijn dit galeries, het Nederlands Goud-, Zilver en Klokkenmuseum, de Remonstrantse Kerk en het Artotheater. Even verderop, in de voormalige juwelierszaak aan de Haven 40, is een overzicht ingericht van het werk van alle deelnemers. Handig om je even te oriënteren en je route voor de middag te bepalen.

Twee tips
1. De tentoonstelling ‘schaduwrijk’ van Helena Schepens in Studio 925. De zilveren schalen en stalen wandpanelen van deze jonge Antwerpse zilversmid bieden een poëtisch schaduwspel en verraden een bijzondere combinatie van vakmanschap en visie (zie foto).

2. Het atelier en de beeldentuin van de bekende Schoonhovenenaar Jan van Ipenburg aan de Nieuwe Singel 25. Van Ipenburg restaureerde het Gouden Hooft in Schoonhoven en maakte de beelden van Olivier van Noort buiten de Veerpoort, 'de verfmenger' op de hoek van de Scheepmakershaven met de Veerstraat en het beeld 'de luisteraars' voor het Stadhuis aan de Haven.

Culturele Zondag Schoonhoven, zondag 19 april van 13.00 tot 17.00 uur. Link naar info op de site van VVV Het Groene Hart.

De Woordentuin verzorgde ook een advertentie voor de Culturele Zondag in de kunstbijlagen van Trouw, NRC en Volkskrant van 16 en 17 april. De advertentie werd opgemaakt door Ania Nouwen Bujalska van The Naked Bubble.

Geen opmerkingen: